Su Kaçağı Tespiti

Betondan ve Terastan Su Sızıntısı Nasıl Önlenir?

Kali Tesisat Dürüst ve Kaliteli Hizmet

Çatı katta oturuyor ve devamlı sudan sebeplerden sıkıntı mı çekiyorsunuz? Betondan ve terastan su sızıntısı nasıl önlenir? Bütün bu soruların cevaplarını aşağıda bulacaksınız. Fakat öncesinde sizi birkaç birkaç konuda UYARMAK istiyoruz. Bu uyarılara iyice dikkat ediniz.

Ülkemizde uzman insan sorunu yok. Profesyonel sorunu yok. Şirket sorunu da yok. Fakat yalancı, sahtekar ve düzenbaz usta ve firma sorunu fazlasıyla var. Çünkü bu ustalar ve şirketler evinize gelip sizden fazla para almak için her şeyi yaparlar. Bu yaptıkları düpedüz sahtekarlıktır. Bunu da değişik yöntemlerle yaparlar. Ustaların bu yöntemlerini sizin için derledik.

Beton çatlaklarından kaynaklanan betondan su sızması üst katın betonundan olacağı gibi bodrum katından da kaynaklı olma ihtimali vardır. Bodrum katının yan duvarlarında su sızıntısı olmasının asıl nedeni duvarın yanında bulunan topraktır.

Betondan ve Terastan Su Sızıntısı Nasıl Önlenir?

Eski ya da yeni yapı olması fark etmeksizin meydana gelen betondan su sızması, farklı farklı nedenlerden kaynaklanmaktadır. İlk olarak üst katın betonundan su sızmasının nedenine bakalım.

Çatlak betondan kaynaklanan üst katın betonundan su sızması onarımı için çatlağın bulunduğu kısımlardan birkaç delik açınız. Sonrasında beton çatlak ilacı ile çatlakları onarın.

Fakat üst katta oturan var ise ve halen betondan su akıyor ise bu da tesisat sisteminde bir kaçak olduğunun belirtisidir. Su kaçakları içme suyunda olduğu gibi gider hatlarında ya da kalorifer tesisatlarında da olmaktadır.

Firmamız bu gibi durumlarda elektronik cihazlar ile su kaçaklarını tespit etmektedir. Ayrıca garanti kapsamı altında onarımını da gerçekleştirmektedir.

Bodrum katları ise toprağın altında olan katlar oldukları için, yan duvarlar yarıya kadar toprak ile kapatıldığından yağmur ya da yer altı suları toprağın suya doymasına neden olur. Toprak suya doyduğundan su sızıntıları meydana gelir.

Genellikle binalar yapıldığı esnada beton içine su çekmesini önlemek için kimyasal ilaçlar kullanılmalıdır. Bu kimyasal ilaç sayesinde betonun dış yüzeyine yalıtım yapıldığından suyu geçirmesi de imkansız bir hal alır.

Fakat, müteahhitler maliyetlerini düşürmek istediklerinden bu işlemi pek uygulamazlar. Bazı durumlarda, bodrum katlarının dış duvarlarına yalıtım dahi yapma gereği duymazlar. Hal böyle olunca da bodrum katının duvarlarından su sızdırması çok normal bir hal alır.

Terastan Sızan Su Nasıl Önlenir?

Genellikle yağmurlu havalarda görülen terastan su akması yağmurun yoğunluğuna göre terastan su akması da yoğunlaşmaktadır. Bunun sebebi ise, teras zemininin yalıtım siteminin yetersizliği ya da yalıtım yapılmamış olmasıdır.

Şiddetle yağan yağmur bazen derz dolgusunu tahrip ederek görevini yapmasını engeller ve suyun geçmesine izin vermez. Teras katından tesisat boruları geçiyor ise, tesisattan su sızmasına tesisat borularında oluşan çatlaklardan kaynaklanır.

Bunun için teras zeminine yalıtım yapılmalıdır. Özellikle fayans ya da mermer yapılmadan önce yalıtım yapılması ve sonrasında istenilen zemin kaplaması yapılmalıdır. Bu arada yalıtım yapmadan zemin kaplamasının yapılması terastan su sızıntısına neden olur.

Çatıdan Sızan Su Nasıl Önlenir?

En çok ihmal edilen yalıtım türü de çatı yalıtımı olmuştur. Özellikle de kalitesiz malzeme kullanımından kaynaklanmaktadır. Böylelikle de çatıdan su sızmasına davetiye çıkartmaktadır.

Çatılar kiremit ile yaptırdıysanız ve bu kiremitler de kalitesiz ise kiremitlerde kılcal çatlamalar meydana gelir. Özellikle yağmurlu havalarda bu kılcal damarlar su sızmasına neden olur.

Çatı katında tesisat sistemi olup olmadığı hakkında bir fikriniz yok mu? O zaman firmamız kullandığı bilgisayarlı destek cihazların yardımı ile tesisat sisteminizde bulunan su kaçaklarını anında tespit etmektedir.

Bunun için yapmanız gereken tek şey 0542 634 5537/0532 631 5537 numaralarımızdan bizlerle iletişime geçmek olmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Content is protected !!