
Kalorifer peteklerinin altı neden ısınmıyor? Neden çok yüksek faturalar ödüyorum? Tesisat ile ilgili her sorunuza cevap vereceğiz. Darıca su tesisatçısı Kali Tesisat olarak her sorunuza cevap vereceğiz. Fakat öncesinde sizi ustalara karşı UYARMAK istiyoruz.
Günlük yaşamda tesisatçılara çokça ihtiyaç duyarız. Bu ustalar işinde uzmandır. Üstelik ellerinde her türlü ileri teknolojik cihazlar da vardır. Fakat tesisat sektöründe birçok ustanın karakteri yoktur. Evinize gelir. Türlü yalanlarla sizin cebinizden fazla para almaya çalışır. Alır da. Hatta üstüne dua alırlar. İŞTE biz bu tür sahtekarlıkları önlemek adına sizi bilgilendireceğiz. Aşağıdaki yazımızda tüm bu dolandırıcılık yöntemlerini yazdık. Okuyunuz. Okutturunuz.
Kalorifer Peteklerinin Altı Neden Isınmıyor? sorusuna cevaplar çok çeşitlidir? Örneğin kombiniz devir daim yaptığından sıcak suyun odaları ısıtmasını sağlamaktadır. Bazı durumlarda ise petekleriniz ısınmaz veya peteğin alt kısmı ısınmıyor ise bir sorun olduğu anlamına gelmektedir.
Çözüme farklı bir yöntem ile yaklaşmak gerekirse, ısınma problemlerinin başına yanlış tesisat uygulamaları ilk sırayı almaktadır. Petekleriniz çalıştığı andan itibaren ısınmıyor ise alanında tecrübeli bir ustadan mutlaka yardım almalısınız.
Kalorifer Peteklerinin Altı Neden Isınmıyor?
Petek tesisatında meydana gelen ısınma problemlerinin birçok sebebi vardır. Halk arasında petek olarak bilinen panel radyatörler kat kaloriferi sistemlerinde ve merkezi ısıtma sistemlerinde sıklıkla kullanılan radyatör çeşididir. Panel radyatörlerde göz ile görülen bir problem bulunmuyor ve halen ısıda problem yaşıyorsanız mutlaka profesyonel bir ekipten yardım almanızı tavsiye ederiz.
Peteklerin tamamı ısınmıyor ise mutlaka kombi ya da kombi tesisatınız da bulunan su basıncında bir sorun olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Genellikle tesisatın en son noktalarında kalan peteklerde ısınma problemleri bulunmaktadır.
- Evinizde ya da iş yerinizde ısınmayan doğalgaz petekleri için ilk yapmanız gereken vanaları kontrol etmek olmalıdır. Vanalar saat yönünün tersine açılmaktadır ve eğer kapalı ise açtığınızda petekler ısınacaktır.
- Sonrasında ise, kombi basıncı kontrol edilerek, basınç belli bir seviyenin altına düştüğünde arıza durumuna geçer.
- Kombi göstergesine bakmazsanız arıza durumunu fark edemezsiniz.
- Son olarak kombi altındaki su takviye vanasını açın. Sonra su takviyesi yapın.
Kalorifer Peteklerinin Alt Kısmı Neden Isınmaz?
Peteklerin alt kısımlarının ısınmamasının birçok nedeni bulunmaktadır. Şimdi bu nedenlerin neler olduğuna birlikte bakalım ve nasıl çözümler gerektiğini öğrenelim;
- Kalorifer peteklerinin alt kısımları ısınmıyor ise bunun belirtisi peteğin hava almış olmasıdır. Bu durumda peteklerdeki hava alınmalıdır.
- Havanın alınması peteği halen ısıtmıyor ise, peteklerin içerisinde tortulaşma sonucu su döngüsünün gerçekleşmiyor olma ihtimali olmasıdır. Bu durumda ise petek temizliği gerekmektedir.
- Bazı durumlarda ise peteklerin bağlantılarının yanlış olmasından dolayı istenilen ısı için veril elde edilmeyebilir. Bu durumda da bağlantıların değişmesi gerekmektedir.
- En düşük ihtimallerden biri de kalorifer peteklerinin vanasında ki conta tıkanıklığa neden olmuştur.
Son olarak ısıtma tesisatınız da bulunan bir diğer kaçak ise peteklerin altının ısınmamasına neden olabilir. Bu tarz durumlarda ise termal kamera ile tesisatlar kontrol edilerek kaçak tespiti yapılmalıdır.
Petekten Ses Neden Gelir?
Kalorifer peteklerinde ses gelmesinin farklı nedenleri vardır. Bazı durumlarda petek ısınana kadar ses geliyor,ısındıktan sonra ses kesiliyor ise bunun nedeni kalitesiz malzemelerden yapılan peteğin genişlemesinden kaynaklanmaktadır.
Peteklerinizde su damlama sesine benzer sesler geliyor ise petek içerisinde birikmiş çamurlaşmalar dan kaynaklıdır. Bu durumda da mutlaka petek temizliği yapılmalıdır.
Peteklerin Havası Nasıl Alınır?
Peteklerin havasını almak aslında çok basit bir yöntemdir. Bu işlem birkaç dakikanızı almaz. Bu konuda yapmanız gereken, kalorifer peteklerinin havasını, purjör vanasını gevşetip almanız gerekir.
Vanayı gevşetmek için elinizde purjör anahtarı yok ise düz tornavida yardımı ile yapabilirsiniz. Vanayı tam gevşet memeniz gerektiğini de belirtelim. Vanadan su gelmeye başladıktan sonra purjör vanasını tekrar sıkmalısınız. Böylelikle peteklerin havası alınmış olacaktır.
Yerden Isıtma Sisteminin Havası Nasıl Alınır?

Yerden ısıtma sistemlerinin hava yapması sıklıkla yaşanan bir durum değildir. Nadiren de olsa hava yapan yer ısıtma sistemleri boru içerisinde biriken havanın her zaman kolektörde birikmesinden kaynaklıdır.
Kolektörde de radyatördeki gibi purjör vanası vardır. Petek havası almaya benzemektedir. Yerden ısıtma sisteminin havasını almak için öncelikle purjör vanasının alt kısmına mutlaka bir kap koyunuz.
Saat yönünün tersine çevirdiğiniz purjör vanasını su gelinceye kadar beklettikten sonra vanayı tekrar sıkmalısınız. Böylelikle yerden ısıtma sisteminizin havasını almış olacaksınız. Sürekli yerden ısıtma sisteminizin havasını almak zorunda kalıyor iseniz kolektörde bulunan kör tapa yerine otomatik hava purjörü takarak havanın tekrar tekrar alınmasını beklemezsiniz.
Kombi Filtresi Nasıl Temizlenir?
Öncelikle kombiniz de bulunan suyun boşaltılması gerekmektedir. Kombinin suyunun boşaltılmasının ardından kalorifer filtresini kombi tesisat boruları arasında bulacaksınız. Kalorifer filtresine uygun bir anahtar yardımı ile açmalı ve yuvasından çıkartmalısınız.
Genellikle her yılın eylül ve ekim aylarında yapılan rutin bir iştir. Bu gibi sorunları uzman kişilere yaptırmanızı tavsiye ederiz. Fakat kendiniz yapmak isterseniz;
Kombinin altında bulunan kombi filtresinin saat yönüne tersine döndürülerek açılmasını sağlayın, ardından kombi filtresini eski bir diş fırçası yardımı ile temizleyin ve tekrar yerine takarak vanasını sıkıca kapatın.
Sizlerde her türlü tesisat sorunlarınız için 0542 634 5537/0532 631 5537 iletişim kanallarımızdan bizleri arayarak su kaçağı tespiti, tıkanıklık açma, rezervuar tamiri, montaj gibi birçok tesisat sorunlarınızı çözmemiz için servis talep edin.