Su Kaçağı Tespiti

Fayans Neden Şişer? 2025

Kaliteli ve Güvenilir Hizmet

Fayans Neden Şişer?

Fayans neden şişer? Fakat bu konudan önce sizi birkaç konuda bilgilendirmek isteriz.

Türkiye’de her an su tesisatçısı bulursunuz. Bunların çoğu da uzmandır. Ayrıca profesyoneldir. Üstelik hepsi de teknolojik cihazlara sahiptir.

Fakat bu ustaların ya da şirketlerin büyük çoğunluğunun bir sıkıntısı vardır. Dürüstlük sorunu. Bu sorunu da ve ustaların yaptığı hileleri de burada yazdık. Okuyunuz. Sonra okutturunuz.

Fayans ve seramiklerde kabarma, şişme ve yerinden atma gibi sorunlar genellikle çeşitli sebeplere dayanır. Bu sorunların birçoğu, tadilat yapılan mekanlarda eski fayansların üzerine yeni fayansların yapıştırılması sonucunda ortaya çıkar.

termal-kamera-ile-su-kacagi-tespiti

Fayans ve seramiklerde yaşanan bu tür sorunların ana sebepleri şunlar olur:

  • Zemin sağlamlaştırılmadan ve uygun bir astar uygulanmadan fayans veya seramiklerin yapıştırılması, Fayans neden şişer?
  • Kalitesiz yapıştırıcı kullanımı veya yapıştırıcının kıvamının doğru ayarlanmaması,
  • Derz boşluklarından sızan suyun fayansın altına işlemesi,
  • Eskileri kırıp temizlemeden yeni fayansların döşenmesi gibi faktörler.

Bu tür sorunların önüne geçmek için şu adımlar önerilir:

  • Ustaların, fayansların döşenmeden önce duvarın uygunluğunu kontrol etmesi,
  • Kullanılacak yapıştırıcının tarihinin kontrol edilmesi ve eskiyen yapıştırıcıların kullanılmaması,
  • Yapıştırıcının duvara veya zemine sürülürken fazla kullanılmaması ve kurumasına izin verilmeden seramiklerin yerleştirilmesi,
  • Duvarlarda su sızıntısı olup olmadığının kontrol edilmesi ve su alan bölgelerin öncelikle onarılması,
  • Alçıpan üzerine seramik veya fayans yapılırken bağdaştırıcı astar kullanılması veya kaliteli yapıştırıcıların tercih edilmesi,
  • Islak zeminlerde seramik döşenmemesi ve zeminin uygun şekilde kurutulması.

fayans-neden-siser-bayrampasa

Fayans Neden Şişer? Bayrampaşa Su Kaçağı Tespiti

Ayrıca, malzemelerin kalitesine ve uyumuna dikkat edilmesi, ucuz veya bilinmeyen yapıştırıcıların tercih edilmemesi önemlidir. Ustalarla iş birliği yapılarak uygun malzeme seçimi ve uygulama yöntemleri konusunda fikir alışverişi yapılması da sorunların önlenmesine yardımcı olur.

kirmadan-su-kacagi-tamiri-bayrampasa

Seramik neden kabarır? Seramiklerde yaşanan kabarma sorunları genellikle çeşitli sebeplere dayanır ve bu sorunlar özellikle uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken detaylara bağlı olarak ortaya çıkır. İşte seramiklerde kabarma problemlerini önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı faktörler:

  1. Köşede birleşen iki seramik veya duvarla seramik arasında baskı olması durumunda kabarma meydana gelir. Bu sorunu önlemek için birleşim noktalarında yeterli derz boşluğu bırakılmalı ve poliüretan mastik ile derz dolgu uygulaması yapılmalıdır.
  2. Geniş alanlarda seramik döşenirken büyük alanlar 30-40 m2’lik küçük alanlara bölünmeli ve aralarında 1-1,5 cm derz boşluğu bırakılmalıdır. Bu derz boşlukları poliüretan mastik ile doldurulmalıdır.
  3. Seramikler arasında en az 2 mm ve üzeri derz boşluğu bırakılmalıdır. Daha düşük derz boşlukları seramiklerin kabarmasına yol açar.
  4. Büyük ebatlı ve porselen uygulamalarda, seramik yapıştırıcısı olarak S1 ve S2 esneklik sınıfına sahip, sıcak ve soğuğa dayanıklı yapıştırıcılar kullanılmalıdır.
  5. Uygulama sırasında, yapıştırıcının çekildiği geniş alanlarda su emmesi fazla olan yüzeylerde, hızlı kuruma ve film oluşumu engellenmelidir. Yapıştırıcının hemen kuruduğu durumlarda, yapıştırıcıya dokunulduğunda elin yapıştırıcıya bulaşması gerekir. Eğer yapıştırıcı elinize bulaşmıyorsa, yapıştırıcı yenilenmelidir.
  6. Seramiklerin tek yüzeyine yapıştırıcı uygulamak kabarma sorunlarına yol açar. İki yüzeye ve seramik yüzeyine yapıştırıcı uygulanmalıdır.
  7. Seramik yapıştırıcısının üzerine yerleştirildikten sonra, tokmaklanarak oturtulmalı ve tarak izleri arasındaki boşluklar alınmalıdır. Boşluklu döşeme yapılmamalıdır.
  8. Yapıştırıcının tarak yönüne dikkat edilmelidir. Seramikler dik döşenecekse, yapıştırıcının tarak yönü soldan sağa olmalıdır. Yatay döşeniyorsa, tarak yönü aşağıdan yukarıya olmalıdır.

Bu önlemleri alırsanız seramiklerin kabarma sorunlarını minimize edersiniz ve daha sağlam bir döşeme elde edersiniz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Content is protected !!